Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 09.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 09.02.20

Хранене по лунен календар – неделя – 09.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

До 18:02 ч. сме под влияние на 16 лунен ден

Храненето трябва да е умерено, не преяждайте. Препоръчително е да изключите месната храна (особено домашни птици) и гъбите. Яжте риба, приготвена по всякакъв начин, зеленчуци, плодове, зърнени храни, яйца и млечни продукти, брашно. По бобовите продукти е по-добре да не се увличате.

След 18:02 ч. сме под влияние на 17 лунен ден

Чудесно време за хапване! Можете да приготвите любимите си ястия. Нашето тяло в този период е в състояние на повишена активност, всички процеси в него протичат ускорено. Следователно в разумни дози храната няма да ни навреди.

Само бъдете внимателни към себе си. Ако изведнъж не се почувствате добре от продукт или ястие, по-добре е да не продължавате да го приемате.

Може да пиете бяло и червено сухо вино, бира, но без друг твърд алкохол.

 Тъй като този период е чудесен за общуване, би било хубаво, ако поканите приятели на гости или отидете с тях в добър ресторант. Добрата храна и добрата компания - това е формулата за добро настроение и самочувствие в този ден!

Днешното предложение:

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 600-700 г телешко месо, 2 глави лук, 4-5 моркова, 1 к.ч олио, 4-5 чушки, 4-5 червени домати, 1 глава карфиол,            1 ч.ч зелен боб, червен пипер, магданоз, сол.

Приготвяне: Месото се нарязва на хапки, лука на филийки, морковите на колелца. Смесва се всичко и се задушава с олиото.

След 10 минути се прибавят нарязаните чушки, след още 10 – карфиолът (разделен на цветчета), зеленият боб (предварително полусварен в солена вода).

Налива се топла вода, която да покрие продуктите и ястието се вари на умерен огън.

Когато зеленчуците започнат да омекват, се слага червеният пипер, отгоре нарязаните на кръгове домати.

Поръсва се нарязаният магданоз, долива се малко вода и се вари на тих огън, докато месото омекне напълно.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети