Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 10.01.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 10.01.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 10.01.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 27-ия лунен ден, за разлика от предишни дни скромното празненство не е забранено. Можете дори да организирате малко парти вкъщи, но да не се преяжда и да се избягва алкохола.

На този ден няма специални ограничения за това, което може да се яде, не се колебайте да се придържате към обичайната си диета. 

Добре е да изключите от диетата си всякакви полуфабрикати, „химическа“ и мъртва храна, в която няма нищо полезно. Това включва например всички храни за бързо хранене, замразени кнедли, колбаси, чипс и сладкиши, сладолед, безалкохолни напитки и пакетирани сокове. Не се препоръчва да се ядат картофи и цитрусови плодове. Всичко останало може да се консумира в разумни дози.

Лунният календар препоръчва за днешния ден да се готви само в микровълнова фурна и на електрически уреди. Да не се ползват газови котлони, тъй като не трябва да има съприкосновение с огън. Друго правило е да не се яде пред телевизор или включено радио.

 

Днешното предложение:

ВАРЕНО СВИНСКО В СОЕВ СОС

Готвенето на варено свинско месо не е много бързо, но не се изисква нашето пряко участие в процеса.

Продукти: 1 кг свинско месо (да не е много мазно, свински гърди може), 7 зърна черен пипер, 1 глава лук, 6 скилидки чесън, 1 ч. л. куркума, 150 мл соев сос, сол.

Приготвяне: Добавете нарязан лук, няколко зърна черен пипер, сол на вкус и дафинов лист към водата, в която ще се вари месото около 2,5 часа (или повече, ако е необходимо), докато свинското месо омекне. 

Изважда се месото внимателно, тъй като то ще бъде толкова меко, че лесно се разпада и се отделя от костта. 

Смачкайте няколко скилидки чесън в преса за чесън, вземете малко смлян черен пипер и куркума. Добавете соев сос и объркайте всичко. С тази смес намажете свинското месо от всички страни.

Завийте във фолио или оставете в купа и приберете в хладилника за 12 часа. През това време месото ще се охлади, напоено с чесън, мазнината ще се сгъсти. Месото вече няма да се разпадне, но ще бъде лесно да се нареже на тънки плочи. Сервира се студено с гарнитура. Може да се използва за сандвичи или салати.

 

"Лекарите на бъдещето вече няма да лекуват човешкото тяло с лекарства, а по-скоро ще лекуват и предотвратяват болестите с храненето." – Томас Едисън


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети