Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 10.06.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 10.06.19

Хранене по лунен календар – неделя – 10.06.19 - Tribune.bg
Снимка:

Ден на трансформацията и обновлението, ден на изчистването на душата и тялото. В този период може да се гладува, да се проведат изчистващи процедури, изчистване на стомаха и червата.

Най-добре е да се яде лека храна – като зеленчуци, плодове, ястия от зърнени храни, овесена каша,  леки тестени продукти, постни риби и морски дарове. Благоприятно е да се приготвят лекарствени, билкови отвари и настойки.

 От месо, гъби и екзотични нововъведения в диетата е по-добре да се откажете.

Днешното предложение:

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА НА ФУРНА

Продукти: 1 кг картофи, олио и сол

Приготвяне: Картофите се настъргват на ренде. Отцеждат се добре в тензухена марля, докато отделят сока си.

След това се омесват с олио  и сол и от сместа се оформят плоски кюфтета.

Пекат се върху хартия за печене в предварително загрята фурна до 190 градуса, за около 40 минути, като се обръщат от двете страни, докато добият златист загар.

КАРТОФЕНИ ГЮВЕЧЕТА

Продукти: 1 кг картофи, 3 с.л. зехтин, 2 червени чушки, 6 яйца, 1 глава червен лук, 250 г сирене, черен пипер, червен пипер, розмарин, сол.

Приготвяне: Картофите се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на едри кубчета. Лукът се нарязва на полумесеци, задушава се в зехтина, добавят се червените чушки на ситно нарязани. След като зеленчуците омекнат, се смесват с картофите. Добавят се подправките - розмарин, червен пипер, черен пипер, сол.

В глинени гювечета се натрошава сиренето и върху него се поставя картофена плънка. Във всяка порция се чуква по едно яйце. Гювечетата се захлупват с капак и се запичат до готовност на яйцата в предварително загрята и силна фурна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети