Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 10.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 10.10.2021

Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Не е добре да се гладува, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за своите действия! 

Основната задача на този лунен ден е да установите от какви храни се нуждае тялото ви, като следвате вашето чувство за вкус и да използвате тази интуитивна информация в избора си. Енергията на този ден е насочена към алхимията на храната, която ядем. Това е период на специална трансформация вътре в храносмилателната ни система, ето защо е по-добре да насочим вниманието си навътре и да определим най-добрите продукти за приемане в този момент. Този ден се явява като тест - ако почувствате отвращение към някой продукт, значи той  е вреден за вас и не трябва да се употребява.

Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден. Допустима е риба. Може да използвате млечни продукти (мляко, сирене и извара), плодове, зеленчуци, мед.

Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може.

Днешното предложение:

КАРТОФИ, ПЕЧЕНИ СЪС СИРЕНЕ

Продукти за 1 порция: 300 г (три големи) картофи, 20 г масло, 100 мл прясно мляко, 30 г сирене (може и извара), ½ яйце (на две порции 1 яйце), магданоз, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се обелват и се нарязват на дребни парчета. Запичат се на фурна с мазнина.

Прибавя се сиренето и всичко се залива с разбити мляко и яйца. Слага се сол и черен пипер и се пече.

Поднасят се поръсени с магданоз.

 

„Всеки сам трябва да си избира съответната храна. Някои храни са общи за всички хора, но има храни, които са специални. Всеки човек трябва да знае коя храна е определена специално за него. Яде ли храна, която не е за него, той се натъква на страдания. Всяка храна, която не съответства на даден човек, предизвиква разстройство в неговия организъм.“ 

Учителят Петър Дънов  


Топ новини

виж още

Актуална тема