Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 10.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 10.11.19

Хранене по лунен календар – неделя – 10.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Ако с приближаването на пълнолунието, чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате по-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се ядат храни от заведения за бързо хранене, да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко.

Ако не искате да гладувате, белтъчините са основата на живота през този уикенд за много от нас. Яжте риба, месни продукти, мляко, бобови растения. Важно е да не преяждате през този период, тъй като прекомерното хранене може да доведе до бързо наддаване на тегло. При готвене силно се препоръчва да не се използват силни и остри подправки. Храната днес трябва да се консумира малко охладена, тъй като горещата вреди на тялото.

Днешното предложение:

БАНИЦА С ГОТОВИ КОРИ И ПЛЪНКА ОТ КРЕНВИРШИ

Продукти: 1 пакет тънки кори, 300 г кренвирши, 2 яйца, 50 г сирене, 100 г краве масло или олио.

Приготвяне: Корите се разгъват една по една, поръсват се с разтопената мазнина, прегъват се на две и отново се поръсват с мазнина. Откъм по-тясната страна на всяка кора се поставя по 1 кренвирш, а останалата част се поръсва със смес от разбитите яйца и натрошеното сирене. След това се навива на руло и се поставя в намаза с олио тава.

Пече се на умерена температура. Най-накрая може да се поръси с настърган кашкавал и отново да се запече леко.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети