Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 11.04.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 11.04.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 11.04.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденския пост продължава от 14 март до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, съмнителни екзотични рецепти, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство традиционните зеленчукови ястия, колкото е възможно по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто ужасно време за всякакви пиршества. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете днес месо, мазно и пържено, тестени изделия. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

За тези, които все пак предпочитат да хапнат нещо е:

Днешното предложение:

КАРФИОЛ С ВАРЕНИ ЯЙЦА

Продукти: 2 по-малки глави карфиол, 100 г масло, 2 твърдо сварени яйца, 2-3 с.л. счукан сухар (галета), магданоз, оцет, черен пипер, сол.        

Приготвяне: Почистеният карфиол се сварява в подсолена и подкиселена с оцет вода.

Отцежда се, накъсва се на букетчета и се нарежда в тавичка, намазана с масло.

Отгоре се нареждат нарязаните на кръгчета варени яйца и се поръсват със ситно нарязания магданоз и черен пипер. Върху тях се разпределя сухарът, запържен в маслото.

Ястието се запича за кратко в предварително загрята фурна.


Любопитно: Съдържанието на витамин С в карфиола е няколко пъти по-високо от съдържанието на същия витамин в бялото зеле. Ето защо, за да се попълни ежедневната нужда на организма от витамин С е достатъчно да се яде само 50 грама от този невероятен зеленчук.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети