Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20

Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино. Избягвайте храна с консерванти, мазнини и подправки. 

Луната е в знак Лъв. За основен цвят на Лъва се счита червеният, контрастни - жълт и син. Червеният цвят на храната (и дрехите) активира черния дроб и подпомага образуването на червени кръвни клетки. Това е цвят, който премахва вредните вещества от тялото, помага да се отървете от запек и е много полезен при недостиг на желязо.

При сърдечни проблеми и високо кръвно налягане трябва да се избягва червеното (както в дрехите, така и в храната), особено под знака на Лъва. В този случай контрастни цветове са жълто и синьо, които възстановяват баланса, те трябва да зададат тона за хранене. Зеленото също е полезно, защото възстановява хармонията.

Днешното предложение:

КАВАРМА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ (рецепта на Раймонд Вагенщайн)

Продукти: 750 г крехко свинско месо, 250 г телешки черен дроб, 4-5 стръка праз, 250 г пресни малки печурки,  ½ ч.ч червено вино, ½ ч.ч. топла вода, 1 кубче концентриран говежди бульон „Knorr”, 1 и ½ ч.л. сол, 4 с.л. свинска мас, ½ ч.л. чубрица, 4-5 лютиви пиперки от туршия, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, прясно смлян черен пипер  

Приготвяне: Нарязва се месото на хапки, черния дроб на ивички, праза на кръгчета. Печурките се оставят цели, ако са малки, ако не, се нарязват на две.

Запържва се месото в мазнината на средно силен огън 4-5 минути при непрестанно бъркане с дървена лопатка. Добавя се праза и се разбърква още 3-4 минути.

Слагат се гъбите и дроба и се бърка 2-3 минути. Добавя се виното, водата и подправките. Оставя се кавърмата да къкри 15 минути., след което се разпределя в пръстени гювечета. Във всяко се слага по една люта чушка и се оставя ястието да се запече в средно силна фурна около 30 минути.

Отива си с кисело зеле или туршия, а за пиене – червено вино или бира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.