Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20

Хранене по лунен календар – неделя – 12.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Днес може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино. Избягвайте храна с консерванти, мазнини и подправки. 

Луната е в знак Лъв. За основен цвят на Лъва се счита червеният, контрастни - жълт и син. Червеният цвят на храната (и дрехите) активира черния дроб и подпомага образуването на червени кръвни клетки. Това е цвят, който премахва вредните вещества от тялото, помага да се отървете от запек и е много полезен при недостиг на желязо.

При сърдечни проблеми и високо кръвно налягане трябва да се избягва червеното (както в дрехите, така и в храната), особено под знака на Лъва. В този случай контрастни цветове са жълто и синьо, които възстановяват баланса, те трябва да зададат тона за хранене. Зеленото също е полезно, защото възстановява хармонията.

Днешното предложение:

КАВАРМА ПО ВОДЕНИЧАРСКИ (рецепта на Раймонд Вагенщайн)

Продукти: 750 г крехко свинско месо, 250 г телешки черен дроб, 4-5 стръка праз, 250 г пресни малки печурки,  ½ ч.ч червено вино, ½ ч.ч. топла вода, 1 кубче концентриран говежди бульон „Knorr”, 1 и ½ ч.л. сол, 4 с.л. свинска мас, ½ ч.л. чубрица, 4-5 лютиви пиперки от туршия, 2 с.л. ситно нарязан магданоз, прясно смлян черен пипер  

Приготвяне: Нарязва се месото на хапки, черния дроб на ивички, праза на кръгчета. Печурките се оставят цели, ако са малки, ако не, се нарязват на две.

Запържва се месото в мазнината на средно силен огън 4-5 минути при непрестанно бъркане с дървена лопатка. Добавя се праза и се разбърква още 3-4 минути.

Слагат се гъбите и дроба и се бърка 2-3 минути. Добавя се виното, водата и подправките. Оставя се кавърмата да къкри 15 минути., след което се разпределя в пръстени гювечета. Във всяко се слага по една люта чушка и се оставя ястието да се запече в средно силна фурна около 30 минути.

Отива си с кисело зеле или туршия, а за пиене – червено вино или бира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети