Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 12.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 12.04.20

Хранене по лунен календар – неделя – 12.04.20 - Tribune.bg

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и е до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

Днес храненето е под влияние на 19 лунен ден

В храната днес, както и всеки друг ден, е необходимо да се спазва мярка. Здравословните храни, приготвени у дома, ще бъдат от полза. Старайте се да приготвяте храната си с ниско съдържание на мазнини и канцерогени.  Добре е да се ядат кръгли плодове и зеленчуци и да се откажете от продълговатите (моркови, краставици). Откажете се от екзотичните плодове и даже соковете им. Пийте отвари от билки.

Въпреки че денят се счита за благоприятен за хапване, в същото време лунните енергии оказват силно влияние върху вътрешните ни органи. За здравия човек това ще бъде почти незабележимо. Но ако имате някакви хронични заболявания, с неправилна и небалансирана диета те могат да се влошат и да ви причинят в най-добрия случай голям дискомфорт.

Следете за съвместимостта на продуктите. Да бъдат внимателни хората, страдащи от диабет. Може да консумирате месо, риба и гъби, но щателно проверявайте качеството им.

За радост на всички, които обичат сладкото, днес можете да приемете въглехидрати. Поглезете се с любимите си десерти, но в разумни количества.

Днешното предложение:

ЧЕРЕН ДРОБ С ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг телешки или свински черен дроб, 3-4 обелени и нарязани домати от консерва, 2-3 с.л. олио, кимион, чубрица, черен пипер, сол.   

Приготвяне: Нарежете дроба на парчета и го овкусете с подправките.

Наредете го в тавичка, полейте с олио и сложете в предварително загрята силна фурна за 5-6 минути.

Полейте с доматите и печете още 10 минути.

Може да поднесете със зелена салата или туршия.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети