Хранене по лунен календар – неделя – 12.07.20
В 21 лунен ден можете да се хапне по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.
Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.
Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.
За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.
Живите храни на деня – Магданоз, Спанак, Целина
Днешното предложение:
ПИЛЕ С КАРФИОЛ
Продукти: 800 г бяло месо от пиле, 1/2 пакетче краве масло, 2 лъжици брашно, 1 малка глава карфиол, 1 кафена чашка мляко, сол.
Приготвяне: Накъсайте карфиола на розички и го сложете във вряща подсолена вода, към която е прибавено млякото.
В стопеното масло запържете леко брашното, залейте с 2-3 чаши от водата, в която е врял карфиолът. Прибавете нарязаните на хапки месо.
Варете на тих огън, докато месото омекне.
Прибавете отцедения карфиол и доварете ястието.
Поднесете със салата.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--nedelya--120720/
Коментари (0)
Добави коментар