Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 13.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 13.06.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 13.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден.

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна.

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, нека то да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

 

Днешното предложение:

ПАНИРАНИ ЯЙЦА

Продукти: 7 яйца, 1 ч. ч . галета, 50 г кашкавал, 150 мл. растително масло, 1 салата, 1 връзка репички, магданоз, черен пипер, сол и оцет на вкус.

Приготвяне: Във вряща вода се слагат 5 от яйцата и се варят най-малко 15 минути след завиране. Охлаждат се, обелват се и се нарязват по дължина на половинки, за да се извади жълтъкът.

Кашкавалът се настъргва на ренде и се смесва с жълтъците от двете сурови яйца, малко магданоз, половината от сварените и претрити жълтъци, черен пипер и сол на вкус.

С получената смес се напълват белтъците, след което се слепват по два, панират се в леко разбитите белтъци от двете сурови яйца, овалват се в галетата и се пържат до златисто оцветяване в сгорещеното растително масло.

Поднасят се върху зелена салата, украсена с репички, подправена на вкус със сол, оцет и растително масло и поръсена с останалата част от настърганите жълтъци на сварените яйца.

 

„Начинът, по който режеш месото, отразява начинът, по който живееш.“ - Конфуций

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети