Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 13.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 13.09.20

Снимка:

В 26-ия лунен ден е добре да се гладува. Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова. Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението, на които може да продължи дълго време.

Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да се пие, нито да се пуши. През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна. 

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Добре е да се намалят сладкиши, продукти от брашно, да се избягват консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма. Ако такава храна не ви задоволява, може да ядете риба като супа или варена, печена.

Храна на деня е куркумата – действа противогъбично, понижава холестерола, нормализира дейността на черния дроб и жлъчката, спомага за гъвкавостта на ставите, добър ефект има изобщо върху костите, почиства енергийните канали, има свойството на антибиотик, предпазва от подуване. Съдържа много желязо, калций, йод, фосфор.

Чудесно е да си направите една салата от бяло или цветно зеле с настъргани моркови, картофена салата.

Днешното предложение:

РИБНИ КОТЛЕТИ НА ФУРНА

Продукти: 3 броя котлети от сьомга, лимонов сок и резени лимон, 2-3 скилидки пресован чесън, 4 с. л. соев сос, 1 ч. л.  кафява захар, черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Котлетите сьомга се посоляват и натъркват с черен пипер на вкус. Поливат се с прясно изцедения лимонов сок и се оставят така в покрит съд да престоят поне за 30 минути.

Приготвя се паста от пресования чесън, соевия сос и захарта. С нея обилно се намазват котлетите и се слагат в намазнена тава. Долива се и малко топла вода (около 100 мл), за да се запази сочна сьомгата по време на печенето.

Пече се до готовност в умерено загряна фурна. 5 минути преди да ги извадите сложете по кръгче лимон върху всеки котлет и доопечете.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още