Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 14.02.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 14.02.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 14.02.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането, затова „лошите“ храни могат да повлияят негативно на здравето. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма. Допустимо е да се яде риба.

Ако все пак решите да консумирате месо, то трябва да е сварено и със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

Да не се правят очистителни процедури.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕНЧУКОВ ВИНЕГРЕТ С ГЪБИ

Продукти: 150 г мариновани гъби от консерва, 1 глава лук, 1 морков, 1 по-малка глава цвекло, 3 сварени картофа, 1 кисела краставичка, 3 с. л. зехтин, по 2-3 с. л. накълцан копър и магданоз, 2 с. л. оцет или лимонов сок, смлян черен пипер и горчица на вкус.

Приготвяне: Гъбите и лукът се нарязват на сламки. Сварените и охладени зеленчуци и киселата краставичка се нарязват на кубчета. Всички продукти се смесват и разбъркват добре, овкусяват се със сол и черен пипер.

Приготвя се сосът, като се разбиват зехтина, оцетът и горчицата. Салатата се полива и разбърква още веднъж. Към нея се прибавят зелените подправки. Прехвърля се в салатиера и се украсява с кръгчета моркови и кисели краставички.

 

Любопитно: В древни времена копърът е бил използван и за украса на жилището. А известният писател Николай Некрасов предпочитал всяка супа, която съдържа много копър.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати