Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 14.11.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 14.11.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 14.11.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 15:12ч можете да си позволите да ядете каквото искате, но умерено.

11 лунен ден (от 15:12ч до 15:33ч на 15.11.) е неблагоприятен ден за ядене на солени храни. Препоръчително е да се изключат от диетата всякакви храни с високо съдържание на сол, както и колбаси, топено сирене и свинска мас. Също така си струва да се откажете от бобови растения, грах.

Най-добрите продукти ще бъдат зеленчуци и плодове под всякаква форма, гъби, леки бульони и супи. Днес не трябва да преяждате - по-добре е да напуснете масата леко гладни. Елда, сокове, салати, млечни продукти се усвояват добре.

Един вегетариански ден ще подобри значително състоянието ви, ще намали тежестта върху тялото, ще подобри функционирането на органите.

Ако не можете да си представите живота без месо, опитайте поне да приготвите ястията от него на пара или във фурната и с минимално количество мазнини и подправки.

Днешното предложение:

КЮФТЕТА ОТ ГЪБИ

Продукти за 1 порция: 150 г пресни гъби, 2 яйца, 1/2 к. ч. ориз, 30 г(половин глава) лук, магданоз, галета, олио за пържене, черен пипер, сол.

Приготвяне: Измитите гъби се задушават, нарязани на малки парчета.

Оризът се вари в зеленчуков бульон, отношение 1:3. Като уври и изстине, се съединява с гъбите, с дребно нарязания лук, магданоз, сол и черен пипер.

От полученото тесто се правят кюфтета, които се панират в брашно, в яйце, галета и се пържат в олио. Могат да се поднесат топли и студени.

Полезно: Ако ядете храната по-бавно, това може да има положителен ефект върху вашето здраве, хранителните вещества ще се усвояват по-добре и накрая ще има значителни ефекти върху процеса на отслабване. Проучванията показват, че хората, които ядат бързо, наддават повече на тегло от тези, които ядат бавно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати