Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 15 май 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 15 май 2022

Хранене по лунен календар – неделя – 15 май 2022 - Tribune.bg
Снимка:

Петнадесетият ден от лунния месец е неблагоприятно време за всякакво пируване! Забравете днес за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна.

Ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на нашето тяло ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход.

Би било идеално да организирате ден само за зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

 

ГЪБИ НА ШИШ ПО СЕЛСКИ

Продукти: 500 г малки манатарки, 250 г малки печурки, 1 лъжица масло или друга твърда мазнина, 2 домата, 2 малки глави лук, 1 червена чушка, 1 лъжица олио, черен пипер, сол.

(Друг път може да се добави 10 г крехка сланина, която се нарязва на парчета дебели около 1 см и големи колкото нарязаните парченца гъби).

Приготвяне: Гъбите се почистват, измиват и нарязват на по-дебели парченца. Разтопява се маслото и се задушават гъбите под похлупак на слаб огън около 10 минути.

Доматите се нарязват на осминки, а лукът на по-дебели кръгчета. Чушката се разрязва и почиства от семето и се нарязва още веднъж на половинки.

Гъбите се изваждат от маслото и се подреждат заедно с доматите, лука, чушката върху 4 шиша.

Смесва се олиото, солта и черния пипер и се намазват подредените на шишове продукти.

Пече се на електрически грил, в тиган за грил или слаба жар от дървени въглища, като често се обръщат шишовете и често се намазват с подправеното олио. Продължителността на печене около 10 минути.

 

„Готвенето изисква внимание, търпение и най-вече уважение към земните дарове. Това е форма на поклонение, начин на благодарност.“

Джудит Б. Джоунс  


Топ новини

виж още