Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 15.03.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 15.03.20

Снимка:

За тези, които спазват постите

Великденския пост започна от 2 март до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости – Хранене по лунен календар

В 21 лунен ден можете да се хапне по-стабилно. Универсална препоръка за такива положителни дни е, че трябва да се грижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. 

Днес можете да се поглезите с любимия си десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с мазни храни (свинска мас, свинско месо и др.). Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

Днешното предложение:

КАРТОФЕНА ЗАПЕКАНКА С ЯЙЦА И ДОМАТИ

Продукти: 1 кг картофи, 5 бр. яйца, 200 г домати, 1-2 глави лук, 40 г растително масло, копър или магданоз, сол на вкус

Приготвяне: Доматите и картофите, нарежете на филийки. Обелете и нарежете на ситно  лука. Запържете в растително масло.

В намазана тавичка с растително масло, сложете доматите в средата, а в краищата картофите и лука. Запечете до златисто.

Разбийте яйцата, изсипете върху продуктите поставени в тавичката и допечете до желаната готовност на яйцата. Гарнирайте със зеленина.  


Коментари (1)

Vera Zashto predlagate rezepti, koito se pravjat vuv vseki dom.
Namerete neshto nepoznato i interesno. Ima tolkova gotvarski saitove.
I dosta chesto ima protivorechie v tova, koeto preporuchvate i predlagate kato rezepta.
16.03.2020 08:54 / Отговор

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още