Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 15.11.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 15.11.2020

Хранене по лунен календар – неделя – 15.11.2020 - Tribune.bg
Снимка:

Новолунието е в 07:08ч, а в 07:18ч започва 2 лунен ден.

Днес се хранете умерено, не се поддавайте на лакомията, характерна за втория лунен ден. Всички боклуци и излишната храна, изядени през този ден, ще повлияят негативно на вашето здраве. 

Струва си да се обърне внимание на зъбите и горното небце - на този ден устната кухина е особено уязвима към заболявания. Намерението да се подложите на диета ще бъде успешно, просто трябва да изберете правилната. 

Подходящо е за семейно събиране и вечеря с близките. Би било по-добре, ако сами приготвите цялата храна и не купувате готова храна от ресторант или магазин. 

В този ден отдайте предпочитание на по-леките ястия, като изключите максимално от менюто месни, мазни, пържени, тестени храни, сладко. Много подходящи ще бъдат ястия от зеленчуци и риба, леки десерти и плодови салати. Може да се ползват млечни продукти – сметана, извара, сирене.

Трябва да се избягва преяждането и безразборното ядене. Ако човек не обръща внимание на тези предупреждения, може да натрупа излишни вещества и шлаки в организма си.

Усещанията на тялото в този ден са като тест, който ни показва кое е полезно и кое е вредно за нас. Ако си представите хора или храна и ви се повдигне, значи са вредни и трябва да ги избягвате, поне през настоящият лунен месец.

 

Днешното предложение:

РОДОПСКИ КАТЪК

Продукти: 2 кофички изцедено кисело мляко, 200 г натрошено сирене, 100 г краве масло, 1 ч. л. счукан чесън, сол.

Приготвяне: При изцеденото кисело мляко се добавя натрошеното сирене, кравето масло, чесънът и сол на вкус. Разбивате всичко до гладка консистенция. Дръжте катъка в хладилника.

Ако желаете, към така приготвения катък може да добавите нарязан на дребно опечен червен пипер и орехи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети