Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 16.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 16.01.2022

Хранене по лунен календар – неделя – 16.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

Като цяло в днешният ден е добре да се гладува или да проведете ябълкова диета със сокове. Ако не можете, то спазвайте следните правила и забрани:

Лунният календар забранява яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да не се яде голямо количество сладко.

Добре е да употребявате малко храни в диетата си.  Не бива да се преяжда. Ограничете приема на храна до максимум! Нашето тяло, всички негови органи ще работят до пределите на възможностите си и не се препоръчва натоварването им със сложни продукти. 

 Не яжте нищо мазно, пържено, много сладко или солено. Минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход. Би било идеално да изкарате на зеленчуци или плодове. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят.

Силният чай, кафе и спиртни напитки трябва да се изключат. 

ПОСТНА МУСАКА ОТ ГРАХ

Продукти за 5 порции: 1 буркан стерилизиран грах, 100 мл растително масло, 50 г прясно масло, 100 г ориз, 300 г пресни домати, 2 яйца, 250 мл прясно мляко, 40 г брашно, 50 г кашкавал, 1 връзка магданоз, сол на вкус, черен пипер (по желание).

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава в растителната мазнина до омекване. Прибавят се дребно нарязаните домати и се задушават около 10 минути. Прибавя се изчистеният и измит ориз, залива се с малко топла вода и се задушава до набъбване.

От брашното, маслото, млякото и яйцата се приготвя бешамелов сос.

Смесват се оризът и грахът, посоляват се и се разбъркват с 2/3 от соса. Сместа се изсипва в намазана с масло тавичка и се пече във фурната. Почти готовата мусака се залива с останалата част от бешамеловия сос, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича 5-10 минути.

 

Полезни съвети: Грах трябва да се яде поне веднъж седмично, съветват специалистите, заради полезните вещества в него, нужни на организма. Витамин С повишава съпротивителните сили и спомага за образуването на съединителна тъкан. Грахът е склад на протеини и витамини.

„Човек трябва да консумира грах, ако иска да бъде здрав и красив.” – твърди учителят Петър Дънов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати