Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 16.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 16.02.20

Хранене по лунен календар – неделя – 16.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и третият лунен ден не е време за пируване. Не бива да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден трябва да се приема храна, само когато почувствате истински глад.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините от диетата). Наблегнете само върху плодове и зеленчуци. 

Препоръчва се вегетарианска диета, но все пак зависи от собственото ви здравословно състояние. Ако решите да ядете месо, нека да е минимално количество и да не е пържено. Да се избягват пикантните подправки. Напълно да се изключи употребата на алкохол.

Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и не е добре да го товарим с тежка храна. Сега организмът е силно податлив на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

 

Днешното предложение:

САЛАТА С РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Продукти: 1 ряпа, 1 картоф, 1 краставица, 1 морков, 1 връзка зелен лук, 1 връзка смесени зелени подправки по избор, ½ чаена чаша сметана, сол и оцет на вкус.    

Приготвяне: Ряпата се обелва, измива и се оставя най-малко един час в много студена вода. Така се намалява неприятният й мирис и нейната жилавост (и по-лесно се стърже на ренде).

Ряпата се накълцва ситно, посипва се със сол, покрива се с капак и се оставя за половин час настрани.

Сваряват се картофът, морковът и краставицата и се нарязват на кубчета. Добавят се към ряпата и се разбъркват много добре. Овкусяват се с оцета и сметаната.

Всичко се прехвърля в салатиера и се посипва със зелените подправки. Отгоре се залива с още сметана и се украсява със ситно нарязания зелен лук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети