Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 16.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 16.05.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 16.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Млякото също е добре да бъде изключено от менюто, защото може да доведе до прекомерно образуване на слуз. Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

Днешното предложение:

КАРТОФИ, ПЪЛНЕНИ С ГЪБИ

Продукти: 12 средно големи картофа, 1 глава лук, 250 г гъби, 1 ч.л. доматено пюре, 50 г масло, 2 с.л. олио, 12 маслини, черен пипер, сол.

Приготвяне: Картофите се обелват и се варят 10 минути в подсолена вода, след което се издълбават внимателно, без да се изтъняват много стените им.

Лукът и гъбите се нарязват на ситно и се задушават в маслото до омекване. Разбъркват се с доматеното пюре и се подправят със сол и черен пипер.

Картофите се пълнят с така приготвената плънка и се нареждат в намазана тавичка с олио. Около тях се слага издълбаната част, нарязана на парченца и смесена с останалата плънка. Ястието се поръсва със сол и се залива с олиото и 1 ч.ч. гореща вода. Пече се 25-30 минути в умерена фурна.

При поднасянето се слага върху всеки картоф по една маслина.

 

Любопитно: Муамар Кадафи харесвал либийската кухня. Преди всичко бил любител на основното национално ястие - камилско месо с кускус. Освен това той постоянно се изкушавал от камилското мляко, въпреки че получавал храносмилателни проблеми (тази напитка е здравословна и питателна, но е доста мазна). При среща със Силвио Берлускони Кадафи не проявявал каприз и с удоволствие хапвал тестени изделия и разнообразни ястия от тях - либийският лидер харесвал италианската кухня.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети