Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 17.01.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 17.01.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 17.01.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето в 6-тия лунен ден изисква ограничаване употребата на течности. Не прекалявайте с тях, но и рязко не ги намалявайте. Тези препоръки са свързани с факта, че през този период бъбреците са отслабени. Също така може да се получи подуване и отоци. Силно се препоръчва да се въздържате от пиене на бира по същите причини.

Сега е препоръчително млякото и млечните продукти също да бъдат изключени от менюто, защото могат да доведат до прекомерно образуване на слуз.

Желателно е да се избягва месото, особено пилешко. Допустима е рибата.

Храната през този период трябва да бъде възможно най-лека, но не трябва да гладувате. Да се намалят до минимум силните подправки и горещите напитки.

Живата храна на деня – тиквени семки. Съдържат Омега 3, много цинк, който подобрява състоянието на кожата, желязо, изчистват паразитите. Другите елементи, които съдържат укрепват косата, правят я копринена и блестяща, подхранват сърдечния мускул, подобряват мозъчната функция. Магнезият намалява възбудимостта на нервната система и подобрява настроението, както и качеството на съня.

 

Днешното предложение:

КОТЛЕТИ ОТ ЦВЕКЛО

Вкусни котлети от цвекло могат да бъдат направени с едно голямо цвекло и лук. Грисът и яйцето (които много често дори не се слагат) действат като закрепващ елемент в цвекловите котлети.

Това ястие е идеално за тези, които гладуват или хора с високо кръвно налягане. Вегетарианците също ще намерят тази рецепта за полезна, стига да изключите яйцата от съставките. Котлети от цвекло перфектно ще разнообразят зеленчуковото меню.

Предвид състава от полезни свойства на този кореноплоден зеленчук, можете да направите това ястие пълноценна част от вашата диета, не само по време на гладуване или по време на диета, но и в обикновените дни. Обикновено термичната обработка значително намалява полезността на много зеленчуци, но при цвеклото нещата стоят съвсем различно. Ползите от него не намаляват ни най-малко дори след пържене.

Ястието може да се сервира и горещо, като се добави например зеленчукова салата. Или можете да го охладите и да го използвате като лека закуска, леко поръсено отгоре с черен пипер. Друго предимство на тези котлети е външният им вид. Това ярко ястие ще изглежда доста необичайно на всяка празнична трапеза.

Продукти: цвекло - 0,400 г; лук - 1 бр .; грис - 1,5 с. л.; яйце - 1 бр.

Приготвяне: Цвеклото се измива много добре, поставя се в дълбока тенджера и се залива със студена вода, която трябва да покрие зеленчука. Докато завира, водата намалява и трябва да се долива. След като се свари цвеклото, с къс нож се премахва кората и се отстранява мястото около дръжката. След това се настъргва и това е основата на зеленчуковата кайма.

Нарежете на дребно лука и съвсем леко запържете, колкото да стане мек и да спре да хрупка.

Сипете настърганото цвекло в дълбока купа и добавете гриса. Разбъркайте добре и оставете да престои известно време, около 10 минути. Излейте насъбрания сок. После добавете и запържения лук. Счупете 1 яйце (може и без него, ако е по време на пости). От сместа оформете котлетите. Потопете ги в брашно и ги изпържете. Не е необходимо много да ги пържите, защото те са обработени предварително.

Вместо да се пържат, можете да ги наредите в тава и да ги запечете. Ако има нужда, добавете още грис или галета за уплътнение на каймата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети