Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 17.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 17.10.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 17.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Днес не е ден за отдаване на излишества. Луната оказва много негативно влияние върху всички процеси в тялото, които са далеч от естествения баланс. Например, ако преядете, вероятно ще страдате на следващия ден от тежест и дори са възможни болки в стомаха. 

Отдайте предпочитание на леката и здравословна храна. Още по-добре ще ви се отрази, ако погладувате малко (особено първата половина на деня).  Можете да предприемете сокова терапия. Много е полезно да използвате сокове, особено гроздов сок (с изключение на ябълков).

Ако пък не можете да гладувате цял ден, то поне намалете до минимум количеството на нездравословна и вредна храна. Необходимо е да се въздържате от груби храни. Напълно премахнете алкохола и никотина.

Правилното хранене в 12 лунен ден (след 17:44ч) включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но също е по-добре да се въздържате от ядене на месо, риба, яйца и алкохол.

 

Днешното предложение:

ЯЙЦА С ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти: 5 яйца, 1 с. л. олио, малко краве масло, 250 г домати, 2-3 скилидки чесън, магданоз, 1/2 ч. л. захар, червен пипер, черен пипер, сол.

Приготвяне: Доматите се разрязват на половинки и се настъргват на ренде или смилат, задушават се в сгорещеното олио и се разбъркват със захарта, счукания със сол чесън и дребно нарязан магданоз.

Изсипва се сместа в намазана с мазнина тавичка и се запича. Отгоре се счупват от ниско яйцата (едно по едно) и печенето продължава, докато белтъкът се втвърди.

Готовото ястие се разпределя на порции, поръсва се с червен и черен пипер и се поливат с разтопеното краве масло.

 

„Всички храни са свързани с човешкия организъм. Някои са свързани с мозъка, някои с дробовете, някои със стомаха. Каквато нужда има организма, той си я търси.“

Петър Дънов

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати