Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 17.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 17.11.19

Хранене по лунен календар – неделя – 17.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Започнаха Коледните пости, но за тези, които не спазват постите, могат да ползват съветите по лунния календар

В 21 лунен ден можете да не се замисляте за количеството храна, времето е подходящо за празнуване, само трябва да се погрижите повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да преобладават "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар. 

Днес можете да отидете в ресторант, да организирате малък празник у дома и да поканите гости или да се поглезите с любимия си десерт. Добрата храна, особено приготвена собственоръчно, ще ви донесе удоволствие, а не вреда. Събиране с приятели, близки хора, роднини и семейство ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др., сухо червено вино.

Храната трябва да е лека, не злоупотребявайте с мазните продукти. Разнообразни зеленчукови и плодови продукти, рибни блюда, зърнени храни, яйца, млечни продукти са много полезни сега.

Днешното предложение:

МЕСО ПО ФРЕНСКИ С ГЪБИ И СИРЕНЕ

Продукти: Месо - 800 грама, Лук - 600 грама, Твърдо сирене - 250 грама, Майонеза - 2 с.л. лъжици, олио - 100 грама, сол, черен пипер - на вкус

Приготвяне: Измийте и почистете гъбите. Нарежете ги и ги запържете малко в тиган.

Нарежете месото с дебелина 2 см, начукайте като пържоли. Осолете месото, добавете черен пипер, намажете с майонеза и оставете да се маринова.

Лукът нарежете на пръстени, сиренето настържете на едро ренде.

Сложете хартия за печене и намажете с олиото, наредете лука за основа като първи слой. Отгоре наредете месото, върху него гъбите, последният слой настърганото сирене.

Печете при температура 190-200 градуса за 50-60 минути, до златисто кафяво.

Приятен апетит! 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати