Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 18.08.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 18.08.19

Хранене по лунен календар – неделя – 18.08.19 - Tribune.bg
Снимка:

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви

Според настроението си можете сами да си приготвите нещо или да отидете в любимия си ресторант. Ще бъде хубаво, ако все пак останете вкъщи и сами си направите вечеря.

Изберете няколко интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. Изненадайте семейството си със скритите си таланти, ще бъде много приятно за семейството.

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да навредите на здравето и фигурата си.

Днешното предложение:

НОАЗЕТИ ПО ШВЕЙЦАРСКИ

Продукти: 3-4 пържолки (общо 180-200 г) от най-тънката част на бонфилето (може и крехко свинско филе), сол, черен пипер, брашно, 1с.л. доматено пюре, 1 яйце, 100 г настърган кашкавал, мазнина за пържене

Приготвяне І вариант: Месото се почиства от ципи и се начуква леко. Оформя се на орехчета, наръсва се със сол и черен пипер, овалва се в брашно и се изпържва бързо в много гореща мазнина. Изважда се и се потопява в загретия до стопяване кашкавал. Поднася се с гарнитура от варени картофи.

Приготвяне ІІ вариант: Месото се изпържва само от едната страна. В намазана с олио тава се слага филето от към неизпържената страна, а от към изпържената се намазва със смес от доматеното пюре и жълтък. Отгоре се слага на купчинки настърганият кашкавал. Пече се 5-8 минути в много гореща фурна, докато се разтопи кашкавалът. Поднася се веднага след изваждането от фурната с гарнитура от варени картофи и салата по избор.

ДЕСЕРТ МАРКИЗА

Продукти: 250 г бишкоти, 250 г масло, 100 г пудра захар, 3 пресни яйца, 150 г шоколад, 250 г сметана, светъл мармалад по избор.

Приготвяне: Омекналото масло се разбива на пяна със захарта. Един по един се добавят жълтъците, след това се слагат разтопеният шоколад и разбитите на сняг белтъци. Бишкотите се намазват с мармалада и се нареждат изправени около стената на дълбока форма. Дъното на формата също се покрива с бишкоти. Кремът се изсипва върху тях и тортата се оставя на студено да се стегне. Преди поднасянето се обръща върху стъклена чиния и се гарнира с разбита сметана. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати