Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 19.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 19.04.20

Хранене по лунен календар – неделя – 19.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост свършва. Днес се ядат боядисаните яйца и козунак.

Хранене по лунен календар

В 26-ия лунен ден е добре да гладувате. Не трябва да се консумира месо.  Всяка храна може да се превърне в отрова.

Богато претъпкана маса не се препоръчва. Днес не бива нито да пиете, нито да пушите.

През този период лунните енергии оказват силно въздействие върху нашите органи, ето защо идеалният вариант е да се гладува. Но ако това ви изглежда невъзможно, просто се опитайте да намалите количеството консумирана храна.

Необходимо е да се изключат всички пържени, солени, мазни храни. Забравете за сладкиши, продукти от брашно, консервирани храни и полуфабрикати днес. Вашата диета трябва да бъде почти изцяло зеленчуци и плодове, и най-добрият вариант е да ги ядете в сурова, минимално обработена форма.

Нашата храносмилателна система днес се нуждае от много внимателно отношение. Ако не спазвате минималните ограничения, ако не коригирате обичайната си диета според препоръките, рискувате да получите тежки обостряния на хронични заболявания, лечението на които може да продължи дълго време.

Днешното предложение:

ВЕЛИКДЕНСКИ ХЛЯБ

Продукти: 1 кг брашно, 3 к.ч. прясно мляко, 1 ч.л. захар, 1 ч.л. сол, мая за хляб, колкото кибритена кутийка, 1 с.л. разтопено краве масло или олио.

Приготвяне: Маята предварително трябва да е смесена със захарта и да се остави на топло, за да втаса.

Сложете пресятото брашно в дълбок съд. Направете в средата „кладенче” и сложете в него разтворената в малко вода мая за хляб.

Прибавете солта и като сипвате на тънка струя охладеното прясно мляко, замесете тесто, което трябва да завиете с кърпа и да оставите да втаса.

Премесете тестото и оформете от него кръгъл хляб.

Намажете го отгоре с масло и го поставете в тава. Върху него наредете боядисаните яйца, като ограждате всяко яйце с ивица тесто.  Изпечете в силна фурна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети