Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 19.09.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 19.09.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 19.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

На тринадесетия лунен ден е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни в диетата си днес. 

За закуска се препоръчват храни, съдържащи много въглехидрати. Това може да са различни зърнени храни, сокове, конфитюри, сладкиши. 

Полезни са млечните продукти, овесена, оризова, пшенична каша, елда.

През втората половина на деня ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо, но не в големи количества. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Тъй като символ на 13 лунен ден е Колелото на съдбата, подходящо е да се приготви баница или друго в кръгла форма. Такова блюдо се счита, че притежава магически свойства.

Такова гастрономично разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. Не се препоръчва гладуване.

Днешното предложение:

РИБА НА ШИШ

Продукти: 750 г филе от мерлуза, 3 глави кромид лук, 1 к. ч. растително масло, 1 к. ч. оцет, 3 домата, 5 лютиви чушлета, 1 лимон, магданоз, сол на вкус.

Приготвяне: Рибното филе (с кожа) се нарязва на парченца, които се посоляват и се нанизват на дървен или метален шиш, като помежду им се слагат кръгчета от обеления лук, доматите и целите лютиви чушлета.

Шишът се потапя в смес от оцета и растителното масло и се поставя на предварително загрята скара.

След изпичането ѝ рибата се поднася заедно с шиша, като се поръсва с дребно нарязан магданоз и се гарнира с пържени картофи или картофи с майонеза.

Полезно: Смлени лешници с мед се препоръчват при малокръвие, ревматизъм, както и за общо укрепване на организма. Лешникът стимулира млекоотделянето.

Лешниково масло, смесено с яйчен белтък, се използва при изгаряния, също се намазва с него и за укрепване на косъма на косите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети