Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021 - Tribune.bg

До 17:00ч опростете и ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на тялото работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

След 17:00ч храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло.

Благоприятно е за гладуване. Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

В този лунен ден кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

Днешното предложение:

СПАНАК С ОРИЗ

Продукти: 500 г спанак, 1 к. ч. олио, 1 глава кромид лук, 1 к. ч. ориз, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, джоджен (по желание), черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавя оризът и нарязаните магданоз и джоджен.

Ястието се залива с 2-3 к. ч. гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича на фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко по желание.

Полезни съвети: Дългият, сух, но не тънък, а по-скоро овален ориз след измиване със студена вода се залива с гореща вода, а след това отново се облива със студена вода, после се вари.

Тънкият, дребен, сух прозрачен ориз, без да се мие, се залива със студена вода в продължение на 5-8 часа или няколко пъти се промива. По-добре да се използва кристална сол. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.