Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 19.12.2021 - Tribune.bg

До 17:00ч опростете и ограничете приема на храна до максимум! Всички органи на тялото работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Избягвайте да консумирате мазно, пържено, сладко, солено, намалете до минимум количеството консумирана храна от животински произход. 

След 17:00ч храненето в 16 лунен ден трябва да е също умерено.  Не се допуска преяждане, тъй като всяко излишество се превръща в наднормено тегло.

Благоприятно е за гладуване. Ако не можете да гладувате, храната трябва да бъде разнообразна и питателна. Препоръчително е да ядете ястието веднага след готвене.  Не яжте месо (особено от домашни птици), гъби и бобови култури. Трябва да се избягват продукти, които имат фалическа символика – моркови, краставици, салами.

В този лунен ден кръвта се обновява, така че всякакви ястия с добавка на куркума ще бъдат много полезни. Полезно е да се яде пълнозърнест хляб, ябълки и круши, мед.

В този ден не трябва да се говори на висок тон, особено по време на ядене.  Благоприятно е да се приема храна в семеен кръг или приятелска среда. Храната трябва да се приема в спокойна обстановка със спокойни мисли. Полезно е да се пие малко червено сухо вино.

Днешното предложение:

СПАНАК С ОРИЗ

Продукти: 500 г спанак, 1 к. ч. олио, 1 глава кромид лук, 1 к. ч. ориз, 1 с. л. доматено пюре, магданоз, джоджен (по желание), черен пипер и сол на вкус.

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавя се доматеното пюре, разредено с малко вода и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавя оризът и нарязаните магданоз и джоджен.

Ястието се залива с 2-3 к. ч. гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича на фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко по желание.

Полезни съвети: Дългият, сух, но не тънък, а по-скоро овален ориз след измиване със студена вода се залива с гореща вода, а след това отново се облива със студена вода, после се вари.

Тънкият, дребен, сух прозрачен ориз, без да се мие, се залива със студена вода в продължение на 5-8 часа или няколко пъти се промива. По-добре да се използва кристална сол. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати