Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 20.02.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 20.02.2022

Хранене по лунен календар – неделя – 20.02.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  20 лунен ден силно се препоръчва да не преяждате, да не натоварвате тялото си с тежки продукти, но и да се гладува не е добре. Преобладават леките енергии, които ни дават много енергия и жизненост. Когато преяждаме, запушваме енергийните канали на тялото, ставаме неспособни да възприемаме фините енергии. 

Не яжте повече, отколкото е необходимо. Храносмилателната ни система не преминава през най-доброто време, затова е силно препоръчително да избягвате вредни храни (мазни и пържени). Да се избягват тестени изделия и сладко.

Препоръчително е (но не задължително) да се откажете от месо и месни изделия. Храненето да е основно от растителен произход, бобови храни, семки, орехи, млечни продукти. За да подобрим храносмилането, се нуждаем от въглехидрати. Фибрите са много полезни, така че яжте достатъчно зеленчуци. Добре е да включите в менюто си слънчогледови и тиквени семки.

Ако досега не сте правили очистителни процедури и не сте гладували, днес можете да го направите за първи път, ако решите.

СУПА ОТ КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Продукти за 1 порция: 200 мл бульон, 5 г сушени гъби, 30 г кисело зеле, 20 г бекон (може и без него), 10 г лук, 5 г брашно, щипка захар, ¼ от дафинов лист, 2-3 скилидки чесън, черен пипер, ким, магданоз, картофи или грах, сол.

Приготвяне: Измитите гъби се киснат в топла вода, след което се сваряват и се нарязват на лентички. Зелето и лукът се нарязват на ситно, сваряват се в бульона и се изваждат с решетъчна лъжица.

Беконът, нарязан на кубчета, се изпържва до зачервяване с брашното. Бульонът се прецежда и се слага да заври заедно с бекона. Прибавят се зелето, гъбите и подправките. Всичко ври до омекване.

Готовата супа се опитва на вкус, поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с варени картофи, поръсени със стопена сланина, или с пюре от грах, също поръсено със стопена сланина.

Ако зелето е много кисело, смесва се с прясно зеле, но никога не се промива.

 

Любопитно: Питагор обичал да отглежда зеле. Зелето е включено в диетата на корейските астронавти. Според някои Китай се явява родина на „киселото зеле“. Смята се, че с накиснато зеле във вино са хранели работниците, които са изграждали Великата китайска стена.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети