Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 20.09.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 20.09.20

Хранене по лунен календар – неделя – 20.09.20 - Tribune.bg
Снимка:

В 4 лунен ден е добре да бъдете в пълно уединение или в кръга на най-близки хора. Не е подходящ ден за празненства, ходене на ресторанти. В този ден се препоръчва да се ограничат храната и напитките. Старайте се да съблюдавате умереност и още по-добре, ако си организирате разтоварващ ден. 

Ако такива строги ограничения не са за вас, тогава поне не преяждайте, избягвайте мазна, пържена храна, бързото хранене (хамбургери и др.), прекомерни количества богата на въглехидрати храна. 

През този период Луната оказва силно влияние върху всички процеси, свързани с храносмилането. Следователно „лошите“ храни могат да повлияят негативно на вашето здраве и на самочувствието. Но полезната и лека храна, особено плодове, зеленчуци (задушени или печени), салати, зърнени храни, храни, които съдържат много фибри, ще се отрази благоприятно на организма ви.

Може да се яде риба. Ако все пак решите да ядете месо, нека то да е сварено със зеленчуци. Не употребявайте продукт, който не сте яли досега, само тези, които са проверени и приемате добре.

Чайовете със седативни билки - мелиса, лайка, мента, корен от валериан са много полезни през този период.

В този ден не се препоръчва да се яде вечер и особено през нощта. Старайте се да се въздържате от обичайното си последно хранене за деня.

Днешното предложение:

ТОРТА ОТ МОРКОВИ

Продукти: 2 чаши брашно, 1 чаша ситно настърган морков, 4 яйца, 1 чаша захар, 1,25 чаши растително масло, 2 чаени лъжички бакпулвер, 1,5 чаени лъжички канела на прах,  ванилия, щипка сол

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта и ванилията. Към тях добавете маслото, морковите, канела, щипка сол. 

Смесете брашното с бакпулвера и също добавете към получената смес. Разбъркайте до плътна консистенция на тесто. 

Изсипете тестото в застлана с пергамент форма и печете около 50 минути на 180 градуса. Поръсете с пудра захар преди сервиране.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети