Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19

Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 22 лунен ден

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Днешното предложение:

МЪРЗЕЛИВА БАНИЦА

Продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче краве масло (от по-малките или половин от големите), 2-3 яйца, 200 г. сирене, малко брашно.

Приготвяне: Смесват се продуктите, като содата се разтваря в киселото мляко. Тестото трябва да стане малко по-гъсто от тесто за кекс.

Изсипва се в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Отгоре се настъргва кашкавал. Пече се в умерена фурна.

ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Продукти: 100 г. какао, 250-300 г. пудра захар, 150 г. краве масло, 130 г. брашно, 6 яйца, 2 праха ванилия, нишесте.

Приготвяне: Смесва се какаото със захарта, сипват се 7 с.л. вода и се бърка на огъня, докато се получи гъста кашица. Отделно се разбиват маслото с половината захар, прибавят се постепенно един по един 6-те жълтъка. След като разбъркате добре се добавят какаовата кашица, ванилията, половината брашно, белтъците (разбити на гъст сняг с другата половина захар) и накрая останалото брашно.

След като се разбърка добре, сместа се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече на умерена фурна. След като се опече и изстине, се разрязва на две половини.

Приготвя се крем от нишестето и се слага между двете половини от изпечения блат. Останалата част от крема се сипва отгоре и се намазва добре и отстрани. Заглажда се с нож, потопен в гореща вода. Украсява се със счукани ядки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

Tribune.bg иска съгласието Ви за използване на информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме как го използвате и за маркетингови цели.

Персонализирана реклама и съдържание, преброяване на посещения и източници на трафик

Съхраняване на и/или достъп до информация на устройство

Политика за поверителност Бисквитки

Вашите настройки за поверителност

Ние и нашите партньори използваме информация, събирана чрез бисквитки и подобни технологии, за да подобрим Вашето изживяване на нашия сайт, да анализираме начина, по който го използвате, и за маркетингови цели. Защото уважаваме Вашето право на лична сигурност, можете да изберете да не позволите някои видове бисквитки. Обаче, блокирането на някои видове бисквитки може да влоши Вашето изживяване на сайта и услугите, които можем да предложим. В някои случаи данните, получени от бисквитки, се споделят с трети страни за анализ или маркетингови цели. Можете да използвате своето право да откажете от тази споделена информация по всяко време, като деактивирате бисквитките.

Политика за поверителност Бисквитки

Управление на предпочитанията за съгласие

Задължителни

Тези бисквитки и скриптове са необходими за функциониране на уебсайта и не могат да бъдат изключени. Обикновено те се задават само в отговор на действия, правени от вас, които отнасят до заявка за услуги, като задаване на настройките за поверителност, влизане или попълване на формуляри. Можете да зададете браузъра си да блокира или да ви извести за тези бисквитки, но част от сайта няма да работи. Тези бисквитки не съхраняват никакви лично идентифицируващи данни.

Винаги ВКЛ

Аналитични

Тези бисквитки и скриптове ни позволяват да преброяваме посещения и източници на трафик, така че да измерим и подобрим производителността на нашия сайт. Те ни помагат да знаем кои страници са най- и най-непопулярни и да видим как посетителите се движат по сайта. Всичка информация, която тези бисквитки събират, е кумулативна и неидентифицируема. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, няма да знаем, кога сте посетили нашия сайт.

Маркетинг

Тези бисквитки и скриптове могат да бъдат зададени чрез нашия сайт от нашите рекламни партньори. Те могат да бъдат използвани от тези компании за построяване на профил на вашите интереси и показване на съответни реклами на други сайтове. Те не съхраняват директна лична информация, но са базирани на уникално идентифициране на вашия браузър и интернет устройство. Ако не разрешите тези бисквитки и скриптове, ще имате по-малко целенасочена реклама.