Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19

Хранене по лунен календар – неделя – 20.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Днес сме под влияние на 22 лунен ден

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна растителна храна. Може също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти. Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратния резултат.

Днешното предложение:

МЪРЗЕЛИВА БАНИЦА

Продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 ч.л. сода бикарбонат, 1 пакетче краве масло (от по-малките или половин от големите), 2-3 яйца, 200 г. сирене, малко брашно.

Приготвяне: Смесват се продуктите, като содата се разтваря в киселото мляко. Тестото трябва да стане малко по-гъсто от тесто за кекс.

Изсипва се в тава намазана с олио и поръсена с брашно. Отгоре се настъргва кашкавал. Пече се в умерена фурна.

ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Продукти: 100 г. какао, 250-300 г. пудра захар, 150 г. краве масло, 130 г. брашно, 6 яйца, 2 праха ванилия, нишесте.

Приготвяне: Смесва се какаото със захарта, сипват се 7 с.л. вода и се бърка на огъня, докато се получи гъста кашица. Отделно се разбиват маслото с половината захар, прибавят се постепенно един по един 6-те жълтъка. След като разбъркате добре се добавят какаовата кашица, ванилията, половината брашно, белтъците (разбити на гъст сняг с другата половина захар) и накрая останалото брашно.

След като се разбърка добре, сместа се изсипва в намазана с олио тавичка и се пече на умерена фурна. След като се опече и изстине, се разрязва на две половини.

Приготвя се крем от нишестето и се слага между двете половини от изпечения блат. Останалата част от крема се сипва отгоре и се намазва добре и отстрани. Заглажда се с нож, потопен в гореща вода. Украсява се със счукани ядки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети