Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 21.07.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 21.07.19

Хранене по лунен календар – неделя – 21.07.19 - Tribune.bg
Снимка:

Неделя е под влияние на Слънцето. Слънчевата енергия е много животворна за човешкия организъм. Способства пълноценното усвояване на хранителните вещества, активизира всичките ни функции, за разлика от другите седмични дни, когато трябва да си наложим някои ограничения, през неделния ден можем да си позволим да си приготвим нещо по-изискано и вкусно от обикновено – някое царствено блюдо. Храните на Слънцето са оранж – портокал, мандарина, грозде, слънчоглед, овес, ръж, леща, орехи, бадем, дафинов лист, ориз, стафиди, зеле.

Примерно меню:

Закуска:черно кафе, хляб. (Можете да добавите 10% сметана и 1 ч.л. захар към кафето или нанесете тънък слой масло върху хляба. Ако го направите, изберете един)

Обяд: всички зеленчуци (сурови, всякакви), 3 варени картофа с растително масло

Следобедна закуска:Ядки

Вечеря:зелен фасул, подправени с чесън, пържени или варена риба, 300грама

Днешното предложение:

ПИЛЕ С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле, 4-5 с.л. разтопено масло, 3-4 глави лук, 800 г пресни гъби (или 350 г сушени), 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1 чаша вино, 4-5 домата, магданоз, сол.

Приготвяне: Пилето се почиства, измива и се нарязва на парчета, които се запържват отвсякъде в маслото и се изваждат. В същата мазнина се запържва ситно нарязаният лук и се прибавя доматеното пюре (или няколко домата нарязани на ситно). След като и то се позапържи, се слага брашното. Запръжката се посолява, разрежда се с гореща вода и заедно с месото се вари на тих огън.

Почистените, измити и нарязани гъби се прибавят към полусвареното пиле и се оставят да поврат. Слагат са нарязаните на филийки домати и виното. Ястието се вари още 20-25 минути на тих огън или се пресипва в тава и се запича във фурната.

Поднася се поръсено с нарязан магданоз.

СОЛЕН КЕКС С ШУНКА

Продукти: 4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 6 с.л. олио, 3 ч.ч. брашно, 200 г сирене, 200 г шунка, 50 г кашкавал, 40 г масло, смлян кимион, черен пипер, магданоз.

Приготвяне: Яйцата се разбиват с олиото и киселото мляко, смесено със содата преди това. Прибавя се брашното и сместа се разбива добре. Накрая се слагат натрошеното сирене, нарязаната на кубчета шунка и подправките. Тестото се разбърква и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Пече се в умерена фурна. Малко преди да се опече напълно, кексът се поръсва с настъргания кашкавал и маслото, нарязано на парченца и се допича. Поднася се топъл. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати