Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 22.02.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 22.02.20

Хранене по лунен календар – неделя – 22.02.20 - Tribune.bg
Снимка:

За тези, които спазват постите - Великденският пост започна от 2 март и е до 19 април. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Строгият пост не се препоръчва на болни, на малки деца, на възрастни хора, на бременни жени и кърмачки.

За тези, които не спазват пости - Хранене по лунен календар

В 28 лунен ден е по-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. Днес е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си.

Според лунния календар в края на четвъртия лунен цикъл (преди новолуние) се препоръчва да се извършват процедури за прочистване на тялото, а първата стъпка към това е пълен отказ от храна или поне минимална консумация.

Така че, ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Но от тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва днес да се откажете.

Също така, не забравяйте, че по всяко време е нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни, сладкиши. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Днешното предложение:

ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ФАСУЛ

Продукти: 2 домата, 250 г зелен фасул, 250 г сварен бял фасул, 1 глава лук, 1 резенче тиква, 2-3 картофа, 1 стрък праз, 3 скилидки чесън, 60 г фиде, 4 с.л. олио, пресен босилек, магданоз, сол.         

Приготвяне: Ситно нарязаният лук се задушава леко в 2 с.л. олио и малко вода. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати и също се задушават. Сместа се залива с около 2 л гореща вода и се добавят нарязаните праз, зелен фасул, свареният фасул, нарязаните на кубчета картофи и тиква. Посолявате и варите на умерен огън, докато зеленчуците омекнат. Накрая се добавя фидето и супата се доварява още 10 минути.

Чесънът се счуква с листенцата босилек и се разрежда с останалото олио. Готовата супа се сваля от огъня, подправя се с чесновата смес и се поръсва с магданоз. Поднася се топла.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети