Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 22.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 22.09.19

Хранене по лунен календар – неделя – 22.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Двайсет и третият лунен ден е време, когато трябва да забравите за всякакво пируване. Дори не мислете да преяждате или да ядете всичко, което искате. На този ден, трябва да се приема храна само когато почувствате истински глад.

Откажете се от храна от животински произход (силно се препоръчва да се изключат месото и мазнините), като максимум днес наблегнете само върху плодове и зеленчуци.

Ако вашият начин на живот позволява, организирайте си половин ден на разтоварване. Би било идеално да се гладува един ден. По това време тялото ни е изчерпано, липсва жизненост, за да се бори с външни неблагоприятни фактори и да го товарим с тежка храна.

През този период ние ще бъдем силно податливи на различни инфекции, лесно може да се прихване някой вирус. Ето защо, въздържанието от храна е един от най-добрите начини да помогнем на организма да се справи с неблагоприятните фактори на околната среда.

Днешното предложение:

КАРФИОЛ С ГЪБИ

Продукти: 1 глава карфиол, ½ ч.ч прясно мляко, 250 г гъби, 2 с.л. олио, 1 малка глава лук, 30 г масло, 1 с.л. брашно, 50 г сирене или кашкавал,  индийско орехче, черен пипер, сол.

Приготвяне: Карфиолът се накъсва на букетчета и се вари 20 минути в подсолена вода, към която е прибавено прясното мляко. Отцежда се и се нарежда в тавичка, намазана с масло.

Брашното се запържва с маслото, разрежда се с 1 водна чаша отвара от варенето на карфиола и се вари, докато се сгъсти, като се бърка непрекъснато. Сваля се от огъня, подправя се със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче на вкус и се разбърква с настърганото сирене. Наливаме този сос върху карфиола в тавичката и запичаме на силна фурна.

Гъбите се нарязват на тънки филийки и се задушават в олиото заедно с нарязания лук. Разпределят се върху запечения карфиол и  ястието се сервира веднага.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети