Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 23.01.2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 23.01.2022

Хранене по лунен календар – неделя – 23.01.2022 - Tribune.bg
Снимка:

В 21 лунен ден може да се хапне вече по-стабилно. Грижете се повече за качеството на храната, която ядете. В диетата ви трябва да доминират "живи" храни, в които да има минимум химическите добавки, мазнини, сол и захар.

Днес можете да се поглезите с любим десерт, да организирате малък празник у дома. Събиране с близки хора, роднини и семейството ще бъде много приятно. Можете да получите много положителни емоции от тях, а комуникацията ще подобри настроението ви.

Денят е свързан с кръвоносната система, затова е полезно за процедури по изчистване на кръвта и да се ядат продукти, които я засилват - черен дроб, червени плодове и зеленчуци - боровинки, нар, цвекло, домати и др. Може да се пие сухо червено вино.

За предпочитане е храната да е лека, за да не страда черният дроб, не злоупотребявайте с много мазни храни. Разнообразие от зеленчукови, плодови, рибни, зърнени ястия, яйца и млечни продукти ще бъдат много полезни днес.

 

РИБА С ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ НА ФУРНА

Продукти за 1 порция: 200 г риба (мерлуза, шаран, скумрия, треска, друга риба), 100 г (1 голям) домати, 15 г галета, 20 мл олио, 10 г брашно, магданоз, щипка захар, червен пипер, сол.

(за 1 кг риба – ¾ чаша олио, 1 кг червени домати, китка магданоз, 1 лъжица червен пипер, 2 лъжици галета, ½ лъжица захар, 1 лъжица брашно, сол на вкус)

Приготвяне: Измитата и посолена риба се реже на порции.

Доматите, нарязани на кръгове, се разстилат на дъното на тавата, където ще се пече рибата. Ръсят се със сол, червен пипер, магданоз, захар и галета.

Върху доматите се нареждат рибените порции, които се заливат с глазура, приготвена от олио, малко брашно и щипка червен пипер. Ястието се залива с олио.

Пече се, докато сосът остане на мазнина.

 

„Всичко, в което има еднообразие, е опасно. Еднообразието в храненето също е опасно.“

Учителят Петър Дънов


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети