Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 23.05.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 23.05.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 23.05.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 17:00ч може да направите разтоварване, сокова диета или да консумирате лека храна. Може да включва семена, ядки, зеленчуци и плодове (с изключение на ябълки).  Но е по-добре да се въздържате от ядене на месо. 

След 17:00ч  в тринадесетия лунен ден е допустимо малко пиршество. През този период, при липса на противопоказания, ще бъде дори полезно леко да натоварите тялото си. Може да опитате нови храни. 

Ще бъде добре да организирате моно диета: основните ястия трябва да се приготвят от един продукт, например риба или месо. За вечеря се старайте да ядете по-малко мазнини. Поставете плодове и зеленчуци на масата. Позволени са леки десерти.

Такова гастрономично разнообразие днес няма да навреди на хора, които нямат здравословни проблеми. 

Днешното предложение:

ПЪЛНЕНИ ПИПЕРКИ СЪС СИРЕНЕ И ЯЙЦА НА ФУРНА

Продукти: 500 г пиперки, 70-80 г сирене, 2-3 яйца, 1 к. ч. олио, 50 г краве масло, магданоз, сол.

Приготвяне: Пиперките се измиват, почистват от семето и се разрязват по дължина на две половини, които се напълват със смес от разбитите яйца, натрошеното сирене и нарязания магданоз.

Подреждат се в намазнена тавичка, като върху пълнежа се поставя парченца от кравето масло. Пекат се в умерена фурна до порозовяване на пълнежа.

Поднасят се топли с лютеница или кьопоолу.

 

Любопитно: Как се прави вино от глухарчета – заливате 4 ч.ч. цвят с 4 л преварена вода и ги оставяте да престоят 24 часа. Прецеждате, прибавяте 1,5 кг захар, 1 портокал и 1 лимон, нарязани на парчета и изчистени от семките. Слагате малко мускатов орех. Варите 10-15 минути, прецеждате, наливате в буркан, слагате 10 г мая, парче кора от хляб и шепа зърна от хвойна. Покривате буркана и оставяте сместа около 6 седмици да втаса. Преливате после виното в бутилки.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети