Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 24 юли 2022

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 24 юли 2022

Хранене по лунен календар – неделя – 24 юли 2022 - Tribune.bg
Снимка:

В  25 –я лунен ден всяка груба храна трябва да се избягва. Нашите органи трудно ще се справят с преработване и усвояване на продуктите, тъй като работят на режим саморегулиране и самопречистване. Затова е благоприятно гладуването. Това ще премахне токсините от тялото, ще укрепи храносмилателната система.

Може да посветите деня на растителна храна - салати, плодове, зърнени и бобови култури, ядки и сушени плодове. Добре е да се ядат само плодове и зеленчуци, но по-безопасен вариант е да опитате соковата диета. За начинаещи това ще бъде най-безболезнената опция за разтоварване. Трябва само да се помни, че не се препоръчва да се смесват зеленчукови и плодови сокове в един прием.

Ако диетите и гладуването не са за вас, тогава просто се опитайте да ядете здравословна растителна храна, с изключение на месо, мазни и пържени храни и печени продукти.  Днес е нежелателно да пиете много течности, да консумирате тежки и груби храни, висококалорични ястия.  Можете да ядете млечни продукти, извара, както и тестени продукти без масло. Ястията, които съчетават извара и тесто, като чийзкейкове или кнедли със сирене, се усвояват добре.

Подходящо е да се прави йогийската прочистваща техника шанк-пракшалана.

МУСАКА ОТ ЗЕЛЕВИ ЛИСТА

Продукти: 1 средно голяма зелка, 150 мл олио, 1 глава кромид лук, 1 чаша ориз, 5 яйца, 1- 1 ½ чаши прясно мляко, ½ чаша натрошено сирене, 2 ½ чаши вода, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Приготвяне: Отделят се листата на зелката, като се отстраняват твърдите им части. Сваряват се в подсолена вода (по желание може да се прибавят 2-3 с. л. оцет).

Отделно в 1 к. ч. олио се запържва леко ситно нарязаният лук, към който се прибавя оризът, и се пържи, докато стане прозрачен. После се наливат 2 чаши вода и се вари.

Нарязаните на ситно 2 твърдо сварени яйца се размесват със сварения ориз, натрошеното сирене, ситно нарязания магданоз и черен пипер. Разбърква се и се разделя на две части сместа, а зелевите листа на три.

В намазана с масло тавичка се нарежда 1 пласт зелеви листа, пласт оризова смес, втори пласт зелеви листа, втори пласт от оризовата смес и се покрива с останалите зелеви листа.

Налива се ½ чаша вода, наръсва се с останалото олио и се пече в умерена фурна.

Опечената мусака се залива с разбитите в млякото 3 яйца и се допича в силна фурна. 

„Тайната на добрата кухня е първо да я обичате. Ако сте убедени, че готвенето е скучна работа, никога няма да сте добри в него.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети