Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 24.05.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 24.05.20

Снимка:

В 3 лунен ден трябва да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела).

Луната съветва да се яде месото от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино.

Днешното предложение:

ПИЛЕ ФРИКАСЕ С ГЪБИ

Продукти: 1 пиле,  300 г гъби, 1 глава лук, 2 моркова, 300 г сметана, 1/4 ч.ч брашно,  1 ч.ч. сухо бяло вино, 2 бр. дафинов лист, магданоз, щипка индийско орехче, сол, черен пипер, олио.        

Приготвяне: Пилето може да се раздели на порции или да използвате пилешки бутчета.

Всяка порция се натрива със сол и черен пипер. Нарязват се морковите на кръгчета, лука на дребно, гъбите на половинки, а най-малките оставяме цели.

Загрейте в дълбока тенджера олио и запържете пилето на силен огън до златисто кафяво, извадете го в чиния.

Запържете в същата мазнина лука до златисто, добавете морковите и после гъбите. Бъркайте докато омекнат.

Добавете брашното и след 1 минута виното. Оставете сосът да къкри в продължение около 1-2 минути, като бъркате непрекъснато.

Добавете пилешките пържоли и гответе още 12-15 минути, докато сосът се сгъсти и месото е напълно готово.

Прибавете сметаната, добавете дафинов лист и индийското орехче. Опитайте и коригирайте за сол и черен пипер.

Поръсете готовото ястие с магданоз.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мрежата

виж още