Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 24.10.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 24.10.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 24.10.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден може да изберете интересни нестандартни ястия, старайте се храната да е здравословна, с минимум консерванти, мазнини и подправки. 

Здравословната храна, приготвена с добро настроение и желание, ще донесе много ползи за тялото ви, ще усетите как се подобрява настроението ви. В този ден няма да има проблем дори при леко преяждане. 

Добре е, ако вечерята ви се състои от първо, второ и десерт. Нека съвестта ви не ви измъчва, няма да си навредите на здравето и фигурата си.

Няма забрана и може да се яде месо, риба, гъби, практически всичко, но добре е да следите продуктите да се съчетават помежду си. Може да се пие вино.

Днешното предложение:

ПЪРЖЕНА РИБА С БЯЛ СОС

Продукти: 700-800 г риба, 4 с. л. брашно, 60 г масло, сол, черен пипер, брашно за овалване и олио за пържене.

Приготвяне:  Почистената и измита риба се нарязва на парчета, посолява се и се овалва в брашното. Пържи се.

Запържвате отделно  брашното до златисто в маслото, след което разреждате с около 3 ч. ч. топъл рибен бульон или вода, докато се получи сос с гъстотата на боза. Оставяте го на огъня да кипне, като се бърка непрекъснато. Посолявате го.

Сосът се изсипва в чинията за сервиране, отгоре се слага изпържената риба. Останалото масло се сгорещява, оцветява се с малко червен пипер и поръсвате ястието отгоре.

ПАСТЕТ ОТ СИРЕНЕ И ПЕЧЕНИ ПИПЕРКИ

Продукти: 1 кг пипер „сиврия”, 300 г сирене, 2 яйца, 125 г краве масло, 50 г маслини, 2 домата, 20 г лимонов сок, магданоз и сол.

Приготвяне: Пиперките се опичат, обелват и изчистват от семето. Нарязват се на дребни кубчета. Счукват се или се смилат. Маслото се разбива на пяна и към него с непрекъснато бъркане се прибавя настърганото сирене, пюрето от пипера, нарязан магданоз и лимоновия сок.  Пастета се оформя в подходящо блюдо и се украсява с твърдо сварените яйца, маслините, кръгчета от доматите и клонка магданоз.  

Полезни съвети: Храната може да служи и за лекарство. При упорита кашлица – в 1 л вода се варят 1 картоф, 1 галва лук и 1 ябълка, докато водата остане наполовина. Прецежда се и се пие 3 пъти на ден по 1 чаена чашка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп