Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 24.11.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 24.11.19

Хранене по лунен календар – неделя – 24.11.19 - Tribune.bg
Снимка:

Неделя  е под влияние на Слънцето. Слънчевата енергия е много животворна за човешкия организъм. Способства пълноценното усвояване на хранителните вещества, активизира всичките ни функции.

За разлика от другите седмични дни, когато трябва да си наложим някои ограничения, през неделния ден можем да си позволим да си приготвим нещо по-изискано и вкусно от обикновено - някое царствено блюдо.

Храните на Слънцето са оранжеви - портокал, мандарина, грозде, слънчоглед, овес, ръж, леща, орехи, бадем, дафинов лист, ориз, стафиди, зеле.

В 28 лунен ден е по-добре да се въздържате от преяждане. Опитайте се дори да намалите обичайното количество консумирана храна. Днес е един от онези дни, когато не е нужно да обременявате организма си.

Така че, ако решите да направите разтоварващ ден, опитайте се да започнете да пиете само пресни плодови сокове през цялото време. Алтернативно, можете да добавите към диетата зеленчуци и плодове. Препоръчително – салата от зеле и моркови, чушки и домати, билкови чайове, прясно изцедени сокове.

Днес горещата храна може да причини забележима вреда на тялото ни. Също така в този ден трябва да се изключат от менюто пикантни ястия. От тежката храна, предимно от месото, силно се препоръчва да се откажете.

Нежелателно да се използват полуфабрикати, мазнини, пържени храни. Опитайте се да минете на здравословна диета и тялото ви ще ви благодари с отлично самочувствие и здраве.

Днешното предложение:

КАРТОФИ С ТИКВА И КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Продукти: 1 кг тиква, 4 средни картофа, 150 г кашкавал, 125 г краве масло, 4 яйца, 2-3 с.л. галета (или счукан сухар), щипка захар, настъргано индийско орехче, черен пипер и сол.

Приготвяне: Тиквата и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагате ги да се сварят. Във водата добавете щипката захар. След това ги смачквате на пюре, прибавяте настърганият кашкавал, разбитите яйца, половината масло, подправките.

Разбърквате всичко и го разстилате в намазана с масло тавичка. Отгоре поръсвате с галетата и парченца от останалото масло. Пече се в силна фурна около 20 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети