Хранене по лунен календар – неделя – 26.01.20
Храненето трябва да е балансирано
В 3 лунен ден е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.
Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.
Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.
Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.
Днешното предложение:
КОКОШКА В СОС ОТ ОРЕХИ (тенджера под налягане)
Продукти: 1 кокошка, 50 г маргарин, 20 ореха, 2 с.л. оцет, смлян черен пипер, шарена сол и сол на вкус.
Приготвяне: Кокошката се изчиства, измива и се нарязва на порции. Орехите се изчистват и се счукват.
Сосът се приготвя по следния начин. Орехите се смесват с черния пипер, шарената сол и солта и се добавя разредения ½ чаша вода оцет. Разбърква се.
В тенджерата под налягане се стопява маргаринът и се запържва месото. Залива се със соса. Затваряте капака и слагате на силен огън.
Щом започне да съска ястието, намалявате огъня и задушавате още 15 минути.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--nedelya--260120/
Коментари (0)
Добави коментар