Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 26.01.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 26.01.20

Хранене по лунен календар – неделя – 26.01.20 - Tribune.bg
Снимка:

Храненето трябва да е балансирано

В 3 лунен ден  е уязвима храносмилателната система, коремната кухина, кожата. Възможни са стомашни колики, стомашни болки. Започналите заболявания в този ден са опасни, протичат остро и изискват незабавни мерки. Крайно нежелателно е да се прави вътрешно изчистване, тъй като вместо очаквания положителен резултат, може да предизвикате проблеми. Старайте се да ядете често, но по-малко.

Днес може да се яде месо, риба. Луната съветва да се яде месо от "бързи" животни - например агнешко, пилешко, а от "бавните"- говеждо, свинско е най-добре да се избягва.

Храненето трябва да е балансирано. Нужно е да се отдаде предпочитание на горещите ястия и подправки, които оказват  затоплящо действие, особено ако чувствате недостиг на енергия (куркума, черен пипер, бахар, индийско орехче, карамфил, кардамон, чесън, люта чушка, горчица, хрян, канела). Ако пък имате прекалено излишна енергия и напрежение, тогава по-меки подправки – корандър, канела, копър.

Желателно е да се пие горещ чай, мляко, затоплени с подправки или даже може чаша затоплено червено вино. От останалия алкохол е добре да се откажете, тъй като днес подсилва негативното влияние на хаотичните астрални енергии.

Днешното предложение:

КОКОШКА В СОС ОТ ОРЕХИ (тенджера под налягане)

Продукти: 1 кокошка, 50 г маргарин, 20 ореха, 2 с.л. оцет, смлян черен пипер, шарена сол и сол на вкус.                          

Приготвяне: Кокошката се изчиства, измива и се нарязва на порции. Орехите се изчистват и се счукват.

Сосът се приготвя по следния начин. Орехите се смесват с черния пипер, шарената сол и солта и се добавя разредения  ½ чаша вода оцет. Разбърква се.

В тенджерата под налягане се стопява маргаринът и се запържва месото. Залива се със соса. Затваряте капака и слагате на силен огън.

Щом започне да съска ястието, намалявате огъня и задушавате още 15 минути.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети