Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 26.04.20

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 26.04.20

Хранене по лунен календар – неделя – 26.04.20 - Tribune.bg
Снимка:

5 лунен ден е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите. Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива.  Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения! 

Днес са полезни млечните продукти (мляко, сирене и извара). Те се явяват свещените продукти на деня. Особено полезно е сега да се пият билкови чайове.

Необходимо е да се яде „жива храна” – необработена, свежа - плодове, зеленчуци, мед. Допустима е риба. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо, кисело зеле.

Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може. Ако изпитвате гадене и имате повръщане днес, означава, че неправилно използвате енергиите на лунния ден.

В петия лунен ден се вслушайте в желанията на тялото по отношение на храната. Ако ви се прииска например морски водорасли или морски дарове, може да нямате достатъчно йод, ако са млечни продукти, тогава калций. 

 

Днешното предложение:

СИРЕНЕ В ТАВА

Продукти: 500 г обезсолено сирене, 30 г масло, 1 к.ч. олио, 3 яйца, 4-5 домата, 1 к.ч. прясно мляко, червен пипер, сол. По желание може да се добавят люти чушки.

Приготвяне: Доматите се нарязват на дребно, слагат се в малка тавичка, заедно с олиото, посоляват се леко и се задушават, докато сокът им се изпари.

Върху тях се разстила настърганото или натрошено сирене, поръсва се с червен пипер и се залива с яйцата, разбити с прясното мляко.

Сега може да се прибавят лютите чушки, ако сте решили. Ястието се поръсва с парченца масло.

Запича се в умерена фурна и се поднася горещо.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети