Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 26.12.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 26.12.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 26.12.2021 - Tribune.bg
Снимка:

22 лунен ден е свързан с натрупване на енергия в организма, затова днес не трябва да се гладува и да се пости. Гладуването или очистителните практики в 22 лунен ден строго са забранени. Това може да даде точно обратният резултат.

Добре е да се хапва задоволително, употребявайки разнообразна храна. Може да се яде месо, също така да се използват яйца, риба, тестени изделия, млечни продукти.

Добре е да се пият плодови сокове, да се консумират задушени зеленчуци и печени плодове.

Днес спокойно можете да си хапнете пай, торта, сладки кифлички, сладкиши и други подобни вкусотии. Единственото предупреждение е да употребявате продукти с по-малко добавени изкуствени съставки. За предпочитане са естествените подсладители – мед, плодове, фурми.

Днешното предложение:

ПИЛЕ С КАШКАВАЛ И ГЪБИ НА ФУРНА

Продукти: 1 пиле (до 1 кг), 125 г (1 пакетче) краве масло, 200 г кашкавал, 4 яйца, 100 г гъби, 2 к. ч. брашно, черен пипер, сол.

Приготвяне:  Почистеното и измито пиле се сварява в подсолена вода и се оставя да изстине. Обезкостява се и се нарязва на ивички.

Брашното се запържва в 1/2 от маслото и се разрежда с 2 ч. ч. от бульона. Към получения сос, след като изстине, се прибавят нарязаното месо, настърганият кашкавал, задушените в масло гъби, жълтъците, черен пипер и сол на вкус. Накрая при леко разбъркване се прибавят разбитите на сняг белтъци.

Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка и се пече при умерена температура до зачервяване. Готовото ястие се поднася топло с гарнитура от зелена салата, кисели краставички или друга сезонна салата.

ОРАНЖЕВА РАЗЯДКА

Продукти: 1-2 картофа, 4 изпечени, червени чушки, 200 грама крема сирене (натурално), 200 грама трапезна майонеза, 2 твърдо сварени яйца, черен пипер и сол на вкус

Приготвяне: Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. След като се сварят ги отцедете от водата. Изсипете ги в купата на робота. Към тях прибавете обелените чушки, нарязани на едро, крема сиренето, трапезната майонеза, нарязаните яйца. Пасирайте почти до гладкост.

Подправете разядката с черен пипер и сол на вкус.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети