Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 27.10.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 27.10.19

Хранене по лунен календар – неделя – 27.10.19 - Tribune.bg
Снимка:

Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и продукти, екзотични рецепти, месо и гъби. В последния ден от лунния месец е просто ужасно време за обилно и разточително хапване. Почти цялата храна, която ядем днес, ще бъде в наш ущърб. Да се избягват алкохолните напитки или да се сведат до минимум.

Идеалният вариант за този ден би бил гладуване. Дайте почивка на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате много по-добре. 

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си със салати, пресни сезонни плодове и зеленчуци. Идеално време за зеленчукова и плодова диета. По-добре сокове, чайове, компоти.

Ако не можете никак без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни продукти, яйца, риба или морски дарове. Ястията трябва да бъдат печени, варени или задушени. Може да си опечете пита, пай, кекс, прясно изпечен хляб в домашни условия.

За да избегнете изкушенията, опитайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден, избягвайте да посещавате ресторанти и кафенета за бързо хранене. Приготвяйте храната си сами вкъщи.

Днешното предложение:

ЩРУДЕЛ С ЯБЪЛКИ

Продукти: 2 пакета фини кори, 2 к.ч. разтопено краве масло, 1 кг ябълки (може и тиква), 1 к.ч. натрошени бисквити, 1 к.ч. счукани орехи, 2 к.ч. захар, канела на прах.

Приготвяне: Ябълките се настъргват на ренде. Натрошените на ситно бисквити се смесват с орехите, канелата и захарта.

Всяка кора се отваря и половината й се намазва по дължина с мазнина и се покрива със сухата половина. Прегънатата на две кора се намазва отгоре с мазнина и по дължината й се поставя част от приготвената плънка. След това кората се навива на руло и се поставя в намаслена тавичка.

Наредените рула се намазват с масло и се нарязват на парчета. Щруделът се пече при умерена температура. Поднася се поръсен с пудра захар. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети