Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 27.12.2020

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 27.12.2020

Снимка:

Ако с приближаването на пълнолунието чувствате тежест, вътрешен дискомфорт, възниква усещане за затлачване на организма, то напълно преминете на вегетарианска храна или гладуване. Например, добре е да организирате „ябълков ден“ или ден, в който ще пиете само пресни сокове. Дори и да не успеете да гладувате, опитайте се да използвате възможно най-малко различни храни в диетата си.

Сега е твърде активна астралната енергия, което означава, че бързо идва, но и бързо си отива, затова трябва да се поддържа жизненият тонус. Пийте повече вода, което способства изчистването на организма.

Основното нещо в храненето днес е прясно приготвена храна. Противопоказано е да се приготвя храна от полуфабрикати, с много подправки. Забранено е яденето на много мазни храни и силно се препоръчва да се намали количеството сладко. Да се избягват храни с горчив вкус.  Може да се поглезите с деликатесни неща от разбити белтъци и сметана.

Продуктите на деня са бадемите, ябълки и круши.

Днешното предложение:

ТУТМАНИК СЪС СИРЕНЕ

Продукти: 500 г брашно, 4 яйца, 125 г масло, 250 г сирене, 1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. л. сода бикарбонат, щипка сол.

Приготвяне: Разбиват се 3 яйца и белтъкът от четвъртото яйце. Към тях се прибавят киселото мляко с разтворената в него сода бикарбонат, разтопеното масло, натрошеното сирене, брашното и щипка сол. Замесва се средно твърдо тесто и се разстила в намаслената тавичка. Намазва се с отделения жълтък и се пече в умерена фурна.

 

КАРТОФЕНИ СОЛЕНКИ

Продукти: 250 г сварени и обелени картофи, 250 г брашно, 250 г масло, 100 г настърган кашкавал, 1 яйце за намазване и сол на вкус.

Приготвяне: Омекналото масло се разбива много добре. Прибавят се пресованите картофи, настърганият кашкавал, брашното, солта. Омесва се тесто и се разточва на кора с дебелина около 1/2 см. Нарязва се на триъгълници, които се навиват и се оформят като кифлички.

Соленките се нареждат в намаслена тава, намазват се с разбитото яйце и се пекат в умерена фурна.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още