Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 28.03.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 28.03.2021

Хранене по лунен календар – неделя – 28.03.2021 - Tribune.bg
Снимка:

Великденският пост започна от 14 март и ще продължи до 2 май. Постът e период на въздържане от определени храни според религиозните традиции. Забранява се консумацията на храни от животински произход - месо, яйца, мляко и производните им. Позволено е да ядете повече плодове, зеленчуци, варива и ядки. Само в някои дни се разрешава риба.

За тези, които не спазват пости

Днес е пълнолуние. Забравете за преяждането, за това да се поглезите с вкусна и особено нездравословна храна. Ограничете приема на храна до максимум! 

Нашето тяло, всички негови органи ще работят до предела на възможностите си, а претоварването им със сложни продукти категорично не се препоръчва. Можете да се сдобиете с неприятни заболявания или да получите рецидив на хроничните.

Подходящо е да се организира ден само на зеленчуци или плодове.  Да се избягват ябълки, чесън, зеле. Още по-добре е да се направи гладуване. Освобождавайки органите си от хранителен товар в този ден, вие им предоставяте възможност да се възстановят и очистят. Подходящо е за лунна диета.

Ако не можете да стоите гладни, пригответе си нещо леко, като спазвате указанията. Днес не яжте нищо мазно и пържено, минимизирайте количеството консумирана храна от животински произход. 

 

Днешното предложение:

ЧЕРВЕНО ЗЕЛЕ С ЧЕРВЕНО ВИНО                          

Продукти: 800 г червено зеле, 200 мл червено вино, 250 мл гореща вода, 60 мл олио, 100 г ябълки, 50 г лук, 5 г захар, 2 карамфилчета, сол на вкус

Приготвяне: Нарязаното червено зеле се задушава в олиото и малко вода докато омекне.

Прибавят се обелените, почистени от семената и нарязани на ситно ябълки, ситно нарязаният лук, карамфилчетата, захарта, солта, виното и 250 мл гореща вода.

Зелето продължава да се вари в похлупен съд на слаб огън.

 

Любопитно: Древните римляни пиели сок от червено зеле, за да предотвратят настинки, засягащи белите дробове. Впоследствие народните лечители го използват като лечение за туберкулоза. В края на краищата, сместа от зеле с натурален мед перфектно разрежда натрупаните в белодробните пътища храчки.                                                                                                                                                         


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети