Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – понеделник – 28.06.2021

Хороскоп

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.06.2021

Хранене по лунен календар – понеделник – 28.06.2021 - Tribune.bg
Снимка:

В 18 лунен ден е желателно да имате разтоварващ ден, малко да се погладува, да се направи монодиета или просто да се намали количеството употребявана храна. Ако ли не можете, препоръчват се само вегетариански варианти. Каши, супи, гъби, зеленчуци се усвояват добре.

През деня е полезно да се изчисти стомаха, а вечерята може да е по-лека и е полезно да се изяде някакъв плод, да се изпие чаша айрян. Може да се яде сухар, изделия от прясно тесто, семки. Съсредоточете се повече върху пълнозърнестите храни, изварата, сиренето, заквасената сметана, млякото, кефирът. Полезни са орехите, сок от грозде, мед.

Да се намали употребата на яйца, да се изключи всичко горчиво, кисело и включващо в себе си оцет. Нежелателни са консервираните храни. По-добре е да се откажете от месо, газирани напитки, свинска мас, херинга, пушени меса.

Кафето днес е вредно, заменете го със зелен чай. Да се избягва пиенето на алкохол, много сокове. Достатъчно е вода и зелен чай.

 

Днешното предложение:

КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА С ИЗВАРА

Продукти: 500 г картофи, 500 г извара, 1 ч. ч. брашно, 75 г растително масло, 25 г краве масло, 1 глава кромид лук, 2 яйца, черен пипер, сол.

Приготвяне: Сварените картофи се смилат заедно с изварата. След това се омесват с яйцата, дребно нарязаният лук, разтопеното краве масло, част от брашното, сол, черен пипер.

От сместа се оформят кюфтета, овалват се в останалото брашно и се изпържват от двете страни в растително олио.

Могат да се поднесат с кисело мляко, подлучено със счукан чесън и подправено с копър или с доматен сос, или с подходяща салата.

 

Любопитно: Актрисата Пенелопе Крус също рядко си отказва нещо: „Когато работя, имам нужда от енергия. Обичам всичко пържено и мазно. Обичам пица, обилни ястия от ориз и тестени изделия. "

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети