Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Хранене по лунен календар – неделя – 29.09.19

Хороскоп

Хранене по лунен календар – неделя – 29.09.19

Хранене по лунен календар – неделя – 29.09.19 - Tribune.bg
Снимка:

Много е важно да започнете лунния месец правилно, да се настроите към желаното настроение и ритъм за всички следващи дни от Лунния цикъл.

Във 2 лунен ден е полезно да се ядат ядки, сушени плодове, стафиди, зеленчуци, пресни плодове.

За предпочитане е да се въздържате от алкохол, месо и груба храна. Малки дози кафе може се консумира, но да не е силно.

Един от най-опасните моменти на този лунен ден може да бъде консумацията на неприродни продукти или полуготови фабрикати - различни торти, хот-дог, пици и т.н. Всичко това може да доведе до сериозни отрицателни последици. Може да се наблегне на млечните продукти. Към салатите може да добавите сметана, зеленчуците да се запичат като ястие.

През този период е много опасно да се преяжда или безразборно да се приема храна. Всичко това в този лунен ден може да причини солни отлагания, артрит, болка в костите и подагра. Колкото по-проста и лека е храната, толкова по-добре! Също така е важно да не отивате в другата крайност - да не гладувате! Опитайте се да се придържате към разумната златна среда.

Всички диети, които започват сега, ще имат фантастичен ефект върху организма ви, тъй като те съвпадат с естествените ритми.

Във втория лунен ден, самото тяло подсказва какво точно му трябва или какво е вредно за него. Слушайте себе си, вярвайте на интуицията си и ако някой вкус или миризма ви карат да се чувствате неприятно, тогава е по-добре този продукт да се изключи от диетата ви поне за един месец. И обратно, ако наистина искате нещо, това означава, че на вашето тяло му липсва това и няма значение дали е вредно или не. Разбира се, най-важното тук е да не се обърка гласът на интуицията с мимолетният каприз.

Днешното предложение:

РОДОПСКИ КАТЪК

Продукти: 2 кофички изцедено кисело мляко, 200 г натрошено сирене, 100 г краве масло, 1 ч.л. счукан чесън, сол.

Приготвяне: При изцеденото кисело мляко се добавя натрошеното сирене, маслото, чесъна и сол на вкус и разбивате всичко до гладка консистенция. Дръжте катъка в хладилника.

Ако желаете, към така приготвения катък може да добавите нарязан на дребно опечен червен пипер и орехи.

Опечете една пита и малко катък и да ви е сладко!

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети