Хранене по лунен календар – неделя – 29.12.19
В 5 лунен ден, който започва от 10:23 ч., трябва да сте сити, но не и преяли. Не трябва да гладувате и не е подходящо за очистителни процедури. Може да се водите от инстинктите си. При повечето хора се наблюдава повишена потребност от ядене. Може да хапвате често, но по-малко. Храносмилателният тракт не трябва да се претоварва с трудно усвоими продукти в никакъв случай.
Това е единственият ден, в който храната се усвоява без остатък и напълно се преобразува в тъканите, затова трябва да се отдели голямо внимание на храната.
Лунният календар съветва да се избягват месни ястия в този лунен ден, както и да се откажете да гладувате, но и да се преяжда не бива. Факт е, че в началото на растящата Луна хората се нуждаят от сила и енергия за големи постижения!
Има едно правило. Ако почувствате отвращение към някой продукт в този ден, значи той е вреден за вас и през останалите дни.
Може да останете на млечни продукти и извара, зеленчуци и плодове, мед, каши. Нежелателно е да се употребяват семена, орехи, ядки, гъби, месо. Рибата е допустима.
Въздържайте се от алкохолни напитки като ракия, водка, коняк, уиски, дори шампанско. Но чаша хубаво червено вино може да си позволите.
Днешното предложение:
ФИЛЕ ОТ РИБА С ГОРЧИЦА
Продукти: 600 г филе от бяла риба (мерлуза), ½ пакетче краве масло, 2 с.л горчица, 1 кофичка сметана, 3 с.л лимонов сок, нарязан магданоз, черен пипер, сол.
Приготвяне: Измитото и добре отцедено филе посолете и наредете в тавичка.
Смесете горчицата, лимоновия сок, сметаната и магданоза. Подправете със сол и черен пипер. Залейте рибата. Отгоре сложете маслото, нарязано на тънки листчета. Печете около 30 минути в умерена фурна.
ГОЛЯМА ПАЛАЧИНКА
Продукти: 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. брашно, 100 г настъргано сирене, черен пипер, чубрица, малка бучка краве масло, олио за намазване на тавичката.
Приготвяне: Разбийте яйцата с млякото, брашното, настърганото сирене и подправките. Загрейте намазаната с олио тавичка във фурната и излейте в нея сместа. Печете до готовност, извадете и намажете с краве масло. Навийте палачинката на руло и я нарежете напречно на парчета.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/hranene-po-lunen-kalendar--nedelya--291219/
Коментари (0)
Добави коментар